Proiecte - Asociația Be TeeN

Proiectele Asociației Be TeeN

Domenii de activitate:

Educație

Sport

Cultură

Mediu

Dezvoltare

Proiecte în desfășurare:

Be Teen in Europe

Be Teen in Europe este cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul DiscoverEU Inclusion. Proiectul este implementat de Asociația Be Teen în perioada 1.04.2024-31.03.2025. Prin implementarea acestui proiect ne propunem să creăm oportunități de...

Be Teen in Europe

Be Teen in Europe este cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul DiscoverEU Inclusion. Proiectul este implementat de Asociația Be Teen în perioada 1.04.2024-31.03.2025. Prin implementarea acestui proiect ne propunem să creăm oportunități de învățare si dezvoltare personală a tinerilor cuoportunități reduse. Ne propunem ca prin intermediul proiectului sa fim alături de tinerii comunitatii noastre pentru ca tineriisa descopere Europa si valorile ei culturale. Cu ajutorul proiectului tinerii participant vor descoperi modalitati si tehnici princare este promovat patrimoniul cultural din cele 4 capitale europene selectate.

O1. Dobandirea si dezvoltarea abilităților si atitudinilor necesare depășirii barierelor sociale si de discriminare in randul celor5 tineri participanți pe o perioada de 12 luni;

O2. Dobandirea si îmbunătățirea cunoștințelor despre promovarea patrimoniului cultural prin vizite in cele 4 orașe in randulcelor 5 tineri participanți pe perioada celor 12 zile de călătorie;

O3. Creșterea gradului de conștientizare la nivelul comunitatii cu privire la importanta oportunităților de dezvoltare personalasi profesională în randul tinerilor cu oportunități reduse pe o perioada de 12 luni.

Din perspectiva practicii muncii de tineret este foarte important ca aceste oportunități de dezvoltare personală si de învățarepentru tinerii cu oportunități reduse sa existe. În acest mod, inegalitatile dintre tinerii de aceeași varsta sunt reduse, creștegradul de incluziune socială, se reduce acest fenomen al discriminării, iar muncă în sectorul tineret da rezultate si contribuiela scopul general de a împuternici tinerii pentru a avea un viitor conform potențialului lor.

YOUth GUIDE RURAL

Proiectul îşi propune să informeze tinerii din mediul rural despre meseria de ghid turistic rural. Acesta este cofinanţat de Uniunea Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate. Prin implementarea proiectului nostru ne propunem sa rasp...

YOUth GUIDE RURAL

Proiectul îşi propune să informeze tinerii din mediul rural despre meseria de ghid turistic rural. Acesta este cofinanţat de Uniunea Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate. Prin implementarea proiectului nostru ne propunem sa raspundem la o nevoie identificata în randul tinerilor din mediul rural din Baia de Fier şi ne-am propus ca tinerii să dobândească şi să dezvolte cunoştinţe, abilităţi şi atitudini care să îi ajute să îşi găsescă mai uşor un loc de muncă în domeniul turismului rural.

Obiective principale:

  • Creşterea gradului de informare în rândul tinerilor din Baia de Fier cu privire la meseria de ghid turistic local;
  • Creşterea atractivităţii meseriei de ghid turistic local în rândul tinerilor din Baia de Fier dar şi în rândul comunităţii;
  • Dezvoltarea abilităţilor necesare practicării meseriei ghid turistic local în rândul tinerilor din comuna din Baia de Fier.

Pentru atingerea obiectivelor ne propunem sa desfasuram urmatoarele activitati

  • sesiuni de informare despre oportunitatile pe piata muncii in domeniul turismului rural
  • conferinta tematica
  • tabara de invatare Vreau sa fiu ghid turistic local!
  • intalniri de lucru
  • intalniri de suport si sprijin cu coach-ul
  • proiectie de film
  • role-play
  • bilbioteca vie
  • storytelling

Rural Vibes

Scopul proiectului este de a sprijini tinerii din mediul rural care se confruntă cu diverse bariere sociale, geografice, culturale, economice şi de discriminar să se dezvolte personal şi professional şi să aibă o viaţă independent conform poten...

Rural Vibes

Scopul proiectului este de a sprijini tinerii din mediul rural care se confruntă cu diverse bariere sociale, geografice, culturale, economice şi de discriminar să se dezvolte personal şi professional şi să aibă o viaţă independent conform potenţialului lor şi intereselor lor.

Finanţator: Proiectul este finanţat prin sponsorizări, donaţii.

T.N.T. Power

Proiectul are ca scop prinicpal creşterea participării tinerilor cu oportunităţi reduse din judeţul Gorj la viaţa democratică. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, fiind un proiect de participare. Obiective pr...

T.N.T. Power

Proiectul are ca scop prinicpal creşterea participării tinerilor cu oportunităţi reduse din judeţul Gorj la viaţa democratică. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, fiind un proiect de participare.

Obiective principale:

  • Creşterea oportunităţilor de dezvoltare şi implicare a tinerilor cu oportunităţi reduse la viaţa democratică;
  • Dezvoltarea competenţelor, abilităţilor, atitudinilor de comunicare şi negociere necesare participării active pentru tinerii cu oportunităţi reduse;
  • Creşterea gradului de conştientizare cu privire la importanţa practicării cetăţeniei active în rândul tinerilor din judeţul Gorj.

Proiecte finalizate:

Green Bike Race 2024 Citește

Green Bike Race 2024

Proiectul Green Bike Race 2024 are ca scop principal stimularea participării publice la educaţia pentru mediu şi activarea comportamentelor sustenabile în rândul cetăţenilor din judeţul Gorj în contextul tranziţiei juste.

Activităţile proiectului

  • Competiţia Green Bike Race 2024
  • Conferinţa Tranziţia Justă în mediul rural
  • Campanie de conştientizare cu privire la comportamente sustenabile care protejează mediul înconjurător şi contribuie la rezilienţa cetăţenilor faţă de provocările în contextul schimbărilor climatice şi în contextul tranziţiei juste

Proiectul Green Bike Race 2024 este cofinanţat din bugetul judeţului Gorj pe anul 2024 implementat de Asociaţia Be Teen cu sprijinul Bankwatch România.

Artă, sate şi comunitate Citește

Artă, sate şi comunitate

Proiectul nostru s-a născut din dorinţa de a continua ceea ce am început în cadrul proiectului manifest Cu braţele spre cer implementat de asociaţia noastră în iarna anului trecut.

Scopul acestui proiect este de a folosi arta teatrală pentru a creşte gradul de conştientizare şi sensibilizare cu privire la importanţa incluziunii, diversităţii şi toleranţei faţă de tinerii cu dizabilităţi locomotorii sau intelectuale, care se confruntă cu numeroase bariere. 

Proiectul se adresează în special comunităţii rurale creând un cadru potrivit pentru exprimarea artistică a copiilor şi tinerilor din cinci comune din judeţul Gorj: Peştişani, Runcu, Bălăneşti, Scoarţa şi Baia de Fier. Activităţile principale ale proiectului includ ateliere de teatru, dans şi muzică dar şi crearea unei piese de teatru unde protagoniştii vor fi chiar tinerii cu dizabilităţi. 

Piesa de teatru se va juca în cadrul a 5 mini festivaluri de artă teatrală în mediul rural unde vor fi organizate ateliere de teatru pentru copiii şi tinerii cu vârsta 6-25 ani.

𝐀𝐫𝐭𝐚̆, 𝐬𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 îşi propune să aducă bucurie şi speranţă tinerilor cu dizabilităţi dar şi să activeze cultural comunităţile rurale. Proiectul se va desfăşura în perioada iulie 2024 – noiembrie 2024 şi este cofinanţat de AFCN.

Pilates pentru toti! Citește

Pilates pentru toti!

Proiectul şi-a propus să încurajeze persoanele cu dizabilităţi să aibă o viaţă activă prin practicarea orelor de pilates. Proiectul a fost finanţat prin programul START ONG. Programul Start ONG este lansat de Kaufland Romania şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

#StartONG #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #ActForTomorrow

Pilates are beneficii terapeutice şi ajută la integrarea socială. Orele de pilates contribuie la dobândirea încrederii in forţele proprii şi îmbunătăţeşte viaţa socială.

Obiective principale:

  • restabilirea echilibrului minte-corp, întărire muscultură, apartenenţă la grup a participanţilor,
  • îmbunătăţirea vieţii sociale, dobândirea tehnicilor de respiraţie care să reducă stresul şi să ii ajute pe beneficiari să depăşească greutăţile zilnice;
  • creşterea puterii de concentrare.

Make love not Waste Citește

Make love not Waste

Proiectul Make Love not Waste a avut ca scop principal creşterea gradului de conştientizare cu privire la importanţa combaterii risipei alimentare în rândul tinerilor din mediul rural din judeţul Gorj. Proiectul a fost finanţat de YEE – Youth and Environment Europe.

Activităţi principale în cadrul proiectului:

  • Sesiuni de informare despre risipa alimentară;
  • Campanii de donare alimente pentru familii aflat în risc de sărăcie;
  • Creare broşură şi video cu sfaturi utile despre cum să cobatem risipa alimentară chiar la noi acasă.
  • Campanie de conştientizare în social media despre combaterea risipei alimentare.

AQUA GYM START Citește

AQUA GYM START

Proiectul a avut ca scop principal promovarea unui stil de viaţă activ în rândul persoanelor cu dizabilităţi care se confruntă cu bariere sociale, economice şi de discriminare. Proiectul a fost finanţat prin programul Start Ong. Programul Start ONG este lansat de Kaufland Romania şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

#StartONG #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #ActForTomorrow

Prin intermediul proiectului am promovat: incluziunea socială, toleranţa, nediscriminarea, creşterea stimei de sine, socializarea, creşterea încrederii în forţe proprii, creşterea echilibrului emoţional. Grupul ţintă al proiectului a fost format dintr-un număr de 12 tineri cu dizabilităţi locomotorii sau intelectuale.

Eyes on BeTeen Citește

Eyes on BeTeen

Proiect creat cu scopul de a răspunde nevoii de dezvoltare organizaţională cu privire la vizibilitatea şi promovarea proiectelor asociaţiei în comunitate. Proiectul a fost finanţat prin programul In Stare de Bine, susţinut de Kaufland Romania şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile

Asociaţia Be Teen a demarat proiectul "Eyes on Be Teen" pentru a-şi extinde prezenţa în mediul online şi pentru a atrage un număr mai mare de voluntari şi parteneri. În acest scop, ini?iativa se concentrează pe optimizarea site-ului oficial al asociaţiei, www.beteen.ro, şi pe corelarea acestuia cu paginile de Instagram şi Facebook.

Despre programul În Stare de Bine

În Stare de Bine este un program anual de finanţare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro pe an organizaţiilor neguvernamentale din România. Programul este implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, cu susţinerea financiară a Kaufland România.

Obiectivul programului este creşterea calităţii vieţii locuitorilor din comunităţile rurale şi urbane prin sprijinirea iniţiativelor care au un impact pozitiv în trei domenii esenţiale – cultura, sportul şi viaţa sănătoasă – şi care se adresează grupurilor vulnerabile şi comunităţilor din care acestea fac parte.

În acest an, în mod excepţional, criza umanitară din Ucraina a determinat reorientarea parţială a programului către sprijinirea migranţilor şi refugiaţilor alungaţi de război din ţara vecină.

Pentru mai informaţii, accesaţi www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 ţări, 132.000 de angajaţi şi o reţea de 149 de magazine în România. Asumarea responsabilităţii ecologice şi sociale este un aspect esenţial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferenţa”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acţiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfăşurate în parteneriat cu asociaţii nonguvernamentale regionale sau naţionale şi urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.

Pentru mai multe detalii vizitaţi www.kaufland.ro.

Despre Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) este o organizaţie neguvernamentală, independentă, înfiinţată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică şi sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societăţii civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil şi întărirea cooperării cu celelalte sectoare.

Mai multe detalii sunt disponibile la www.fdsc.ro.

Tânăr activ în comunitatea mea! Citește

Tânăr activ în comunitatea mea!

Proiectul şi-a propus să stimuleze, să încurajeze şi să faciliteze participarea tinerilor cu vârsta de 14-19 ani, elevi ai învăţământului liceal din Tg-Jiu, la viaţa politică şi democratică la nivel local.

Proiectul a fost desfăşurat cu sprijinul UAT Municipiul Târgu Jiu şi al Consiliului Local Târgu Jiu. Conţinutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziţia UAT Municipiul Târgu Jiu şi nu implică nicio responsabilitate din partea acesteia.

Obiective principale:

  • Creşterea gradului de informare cu privire la viaţa politică şi democratică la nivel local în rândul tinerilor cu vârsta de 14-19 ani elevi ai liceelor „Henri Coandă” şi „Ion Mincu” Tg-Jiu pe toată perioada proiectului;
  • Creşterea oportunităţilor de participare activă la viaţa politică locală pentru tinerii cu vârsta 14-19 ani elevi ai liceelor „Henri Coandă” şi „Ion Mincu” Tg-Jiu pe toată perioada proiectului;

Activităţi principale în cadrul proiectului:

  • Sesiuni de informare despre democaţie, cetăţenie active, viaţă democratică;
  • Un proces de simulare al Consiliului Local;
  • O sesiune Q&A la Primăria Tg-Jiu la care au participat consiglieri locali dar şi primarul Tg-Jiu.

EduPower Citește

EduPower

Scopul proiectului a fost stimularea copiilor cu vârsta de 6-14 ani din mediul rural, din judeţul Gorj, să adopte noi metode de învăţare care să îi ajute să îşi dezvolte gândirea critică şi să le ofere o viziune clară asupra lumii înconjurătoare. Proiectul a fost finanţat de Grupul CEZ România prin programul Generatorii de Bine, gestionat în parteneriat cu Fundaţia Comunitară Vâlcea.

Obiectivele proiectului:

  • Facilitarea accesului la activităţi de educaţie non-formală în rândul copiilor cu vârsta între 6-14 ani din mediul rural din judeţul Gorj pe perioada implementării proiectului;
  • Dezvoltarea abilităţilor cognitive care stimulează gândirea critică în rândul copiilor cu vârsta 6-14 ani din mediul rural din judeţul Gorj pe perioada implementării proiectului;
  • Crearea unui cadru alternativ şi inovator, bazat pe experimente, prin intermediul căruia copiii cu vârsta de 6-14 ani din mediul rural din judeţul Gorj să fie încurajaţi să îşi satisfacă curiozităţile despre mediul înconjurător.

Activităţi proiect:

  • Activităţi de creare experimente împreună cu tinerii voluntari ai asociaţiei;
  • Activităţi de testare experimente de către copiii din mediul rural din Peştişani, Scoarţa, Bălăneşti, Baia de Fier, Târgu-Jiu.

Rezultate proiect:

  • aproximativ 1000 de copii din mediul rural şi urban participanţi la activităţi;
  • 30 de tineri voluntari implicaţi în implementarea proiectului;

Parteneri: Clubul de Robotică TEA BORGS, Primăria Peştişani, Primăria Bălăneşti, Primăria Scoarţa, Primăria Bălăneşti, Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi Peştişani, Liceul Tehnologic Baia de Fier.

Cu braţele spre cer Citește

Cu braţele spre cer

Un proiect manifest care are a avut ca scop principal creşterea gradului de conştientizare şi de sensibilizare a comunităţii cu privire la importanţa accesului la cultură şi a incluziunii sociale pentru copiii şi tinerii care provin din medii defavorizate sau suferă de dizabilităţi (ca de exemplu dizabilităţi locomotorii) şi se confruntă cu bariere multiple.

Principalele activităţi din cadrul proiectului:

  • Ateliere de creaţie prin artă teatrală, dans şi muzică;
  • Ateliere de creaţie piesă de teatru Cu braţele spre cer;

Rezultat proiect: piesa de teatru manifest “CU BRAŢELE SPRE CER” unde tinerii cu dizabilităţi au fost protagoniştii piesei de teatru şi au avut ocazia să fie actori pe scena Teatrului Elvira Godeanu din Tg-Jiu. Piesa de teatru s-a jucat cu sala plină pe scena Teatrului Elvira Godeanu din Tg-Jiu.

Antreprenor de viitor în turism rural Citește

Antreprenor de viitor în turism rural

Proiectul a adus în prim plan promovarea antreprenorialului în domeniul turismului rural din judeţul Gorj în rândul tinerilor din mediul rural. Grupul ţintă al proiectului a fost format din tinerii cu vârsta 18-30 de ani din comuna Baia de Fier, Oltenia de sub munte, judeţul Gorj. Proiectul a fost cofinanţat de Uniunea Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate.

Obiectivele principale ale proiectului:

  • Creşterea gradului de informare în rândul tinerilor din mediul rural cu privire la antreprenoriatul în domeniul turismului rural;
  • Dezvoltarea competenţelor antreprenoriale în rândul tinerilor;
  • Creşterea nivelului de solidaritate al tinerilor din mediul rural;

Activităţi principale în cadrul proiectului: sesiuni de informare despre antreprenoriat, ateliere de economie socială, ateliere de scriere plan de afaceri, seara de film motivaţional, campanie de conştientizare a importanţei antreprenorialului în turism rural, ateliere de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale.

Finanţator: Uniunea Europeana prin programul Corpul European de Solidaritate

Colecţia de zâmbete Citește

Colecţia de zâmbete

Proiectul a avut ca scop principal crearea unui cadru potrivit pentru forme de manifestare artistică dedicat tinerilor cu dizabilităţi locomotorii şi intelectuale. Proiectul şi-a propus  să crească gradul de conştientizare în rândul cetăţenilor din comunitatea locală cu privire la incluziunea socială a tinerilor cu dizabilităţi. Prin intermediul proiectului am promovat principiile europene: nediscriminarea, egalitatea de şanse, diversitatea şi incluziunea socială prin artă şi cultură.

Principalele activităţi ale proiectului:

  • ateliere de creaţie prin care tinerii cu dizabilităţi au dezvoltat  abilităţi artistice,
  • expoziţie de pirogravură, fotografie şi pictură cu lucrările create în cadrul proiectului de tinerii cu dizabilităţi. Proiectul îşi propune să crească gradul de conştientizare în rândul cetăţenilor din comunitatea locală cu privire la incluziunea socială a tinerilor cu dizabilităţi. Prin intermediul proiectului promovăm principiile europene: nediscriminarea, egalitatea, diversitatea şi incluziunea socială prin artă şi cultură.

Finanţator: Proiect desfăşurat cu sprijinul UAT Municipiul Târgu Jiu şi al Consiliului Local Târgu Jiu. Conţinutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziţia UAT Municipiul Târgu Jiu şi nu implică nicio responsabilitate din partea acesteia.

Ride a bike 4 a Green Life Citește

Ride a bike 4 a Green Life

Prin intermediul proiectului ne-am propus să creştem gradul de conştientizare cu privire la beneficiile utilizării bicicletei în rândul comunităţii. Proiectul a avut ca obiectiv principal promovarea unui stil de viaţă sănătos, mobilitatea ecologică şi obiceiuri prietenoase cu mediul înconjurător în rândul tinerilor din mediul rural în special dar şi în rândul cetăţenilor din comunitatea judeţului Gorj.

Proiectul a fost un prilej foarte bun pentru a crea oportunităţi prin care tinerii au reuşit să dobândească aptitudini necesare să participle active şi să se implice active în comunitate.

Activităţile proiectului:

  • sesiuni de informare despre traniziţie justă, mobilitate ecologică şi beneficiile utilizării bicicletei în rutina zilnică;
  • Green Bike Race – competiţie de biciclete pentru amatori defăşurată în natură cu sprijinul partenerilor noştri Aventura Park Drăguţeşti la care au participat aproximativ 150 de copii şi tineri cu vârsta 6-18 ani din judeţul Gorj dar şi din judeţe vecine;
  • Bike Fest – festival pentru iubitorii de biciclete;
  • Donaţii de bicilete pentru tinerii aflaţi în situaţii vulnerabile din mediul rural;
  • Donaţii de rasteluri de biciclete pentru mai multe şcoli;
  • Drumeţii cu bicileta în natură;

Partenerii proiectului: Kiss FM, Aventura Park Drăguţeşti, Decathlon, Tipografia ZEUS, Şcoala Gimnazială Alexandru Stefulescu Tg-Jiu, Scoala Gimnaziala Sfântul Nicolae Tg-Jiu, Primăria Bălăneşti şi Primăria Scoarţa.

Finanţator: Comisia Europeană prin EUTeens4Green

TEEN ART MUSEUM Citește

TEEN ART MUSEUM

TeenART Museum îşi propune să promoveze aspectele mai puţin cunoscute ale vieţii şi operei marelui sculptor Constantin Brâncuşi în rândul tinerilor cu vârsta 13-18 ani din comunitatea rurală prin intermediul unor noi forme de exprimare artistică. Prin crearea unui muzeu digital realizat împreună cu 20 de tineri beneficiari participanţi la atelierele de artă digitală vom contribui lapromovarea parcursului artistic al geniului Constantin Brâncuşi. Prin realizarea unui video MAKING OF TeenART Museum vom crea o oportunitatea unică pentru tinerii beneficiari de a crea propria lor poveste prin care îşi vor prezenta munca, emoţiile şi totparcursul în proiectul cultural. Prin intermediul activităţilor proiectului încurajăm participarea activă a tinerilor şi creşterea graduluide implicare în comunitate.

Finanţator: Proiectul este cofinanţat de AFCN şi dezvoltat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al Comunei Peştişani.

MEDIA PENTRU TINEri! Citește

MEDIA PENTRU TINEri!

Proiectul Media pentru TINEri! are ca scop principal creşterea gradului de conştientizare cu privire la existenţa fenomenului de dezinformare pe reţelele de socializare pentru un număr de 50 de tineri cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani, elevi ai Liceului Tehnologic Henri Coandă din Târgu-Jiu, judeţul Gorj.

Perioada de implementare a proiectului: 15.02.2024 - 14.08.2024

Proiectul este derulat de Asociaţia Be Teen şi finanţat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation şi cu sprijinul CJI- Centrul pentru Jurnalism Independent.

Obiective:

  • Creşterea gradului de informare în rândul tinerilor din grupul ţintă cu privire la existenţa fenomenului de dezinformare;
  • Echiparea tinerilor din grupul ţintă cu tehnici şi metode potrivite pentru a face diferenţa între conţinut fals şi conţinut adevărat în social media;
  • Creşterea capacităţii tinerilor din grupul ţintă de a interacţiona responsabil pe social media.

Rezultatele proiectului:

  • 50 de tineri au fost expuşi la educaţie media;
  • peste 84% din tinerii participanţi şi-au îmbunătăţit abilităţile de educaţie media;
  • peste 80% din tinerii participanţi sunt mai bine informaţi despre fenomenul dezinformării;
  • peste 80% din tinerii participanţi raportează atitudini îmbunătăţite cu privire la interacţiunea responsabilă în social media;
  • 15 tineri şi-au dezvoltat abilităţi de multiplicatori de informaţii de educaţie media.

Dare2Know Citește

Dare2Know

Proiect creat cu scopul de a creşte gradul de conştientizare în rândul tinerilor din mediul rural despre importanţa educaţiei sexuale. Prin implementarea proiectului ne propunem să atragem atenţia asupra importanţei educaţiei sexuale şi să producem schimbări de mentalitate, de atitudini şi de comportament atât în rândul tinerilor din mediul rural dar şi în rândul factorilor de decizie şi cetăţenilor. Proiectul se adresează tinerilor din mediul rural cu vârsta cuprinsă între 13-20 de ani. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate.

Comunitatea noastră trebuie să inţeleagă că nevoia tinerilor de a fi corect informaţi cu privire la educaţie sexuală şi sănătate reproductivă este foarte importantă şi trebuie să dăm dovadă de repsonsabilitate alături de toţi actorii din comunitate pentru a oferi sprijin, suport şi politici publice adoptate acestui tip de nevoie.

Obiectivele proiectului:

  • Creşterea gradului de informare în rândul tinerilor despre educaţie pentru sănătate reproductivă, într-o perioadă de 12 luni;
  • Creşterea gradului de conştientizare a importanţei educaţiei pentru sănătate reproductivă în rândul tinerilor;
  • Creşterea nivelului de solidaritate a tinerilor.

Broşură de informare pentru tineri